Aksaray 1 Şubesi

YETKİMİZİ GÜÇLENDİRDİK

EĞİTİM- BİR - SEN AMASYA ŞUBE BAŞKANI KEREM CAMCI:

    ULAŞAMAYACAĞIMIZ YER,ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUN KALMAYACAK

2017 yılı  sendika yetki çalışmaları 15 Mayıs 2017 tarihi itibariyle belli oldu.  Sendikacılığı bir sayı sendikacılığı olmaktan çok çözüm sendikacılığı esasına dönüştüren Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi 2017 yılında da Amasya’da yetkili sendika olmayı başardı. En yakın sendikaya 1027 fark atarak yetkili sendika olmayı başaran Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem CAMCI konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

EĞİTİM Bir-Sen ailesi olarak her yerde savunduğumuz “Herkesi kucaklayan bir sendika” olma düşüncemizde yanımızda olarak bizlere güç veren tüm camiamıza teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Amasya’da toplamda 2566 üye, Milli Eğitimde 2425 sayılı ile en yakın sendikaya 1027 fark atarak yetkimizi perçinleştirdik.

Merkez ilçede 1125, Merzifon’da 396, Suluova’da 422, Taşova’da 253, Gümüşhacıköy’de 131, Göynücek’te 74,  Üniversitede 105 ve Yurtkur’da 36 üye ile Amasya’da toplam 2566 üyeye ulaştık. Bu onur başta üyelerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarınındır.

“Ulaşamayacağımız yer, çözemediğimiz sorun kalmayacak” düşüncesini yol haritası belirleyerek her kesime, her okula ve herkese ulaşarak var olan sorunlarını dinleme fırsatı yakaladık.

Sendikacılığı slogandan projeye, kavga etmekten çözüm üreten bir anlayışa dönüştürdük. Amasya Eğitim Bir - Sen olarak eğitim çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik seminerler, konferanslar, sportif ve kültürel faaliyetler düzenleyerek içi boşaltılmış olan sendikacılığı gerçek yerine taşımış olduk.

 Böylece Eğitim-Bir-Sen eğitim çalışanlarında karşılık bulmuş ve yetkisini perçinleştirmiştir. Bundan sonra da eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi vermeye devam ederek, sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için alanlarda emek, ekmek, hak ve özgürlük mücadelesi veren, oluşturduğu dinamizmle medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim Bir-Sen, ülke genelinde olduğu gibi Amasya merkez ve bütün ilçelerde tekrar yetkisini taçlandırdı.

            Bu başarıyı sağlayan il şube yönetim kurulu üyelerimize, ilçe yönetimlerimize, denetleme ve disiplin kurulu üyelerimize, kadınlar komisyonumuza emeği geçen herkese ve bütün üyelerimize teşekkür ediyorum.