Aksaray 1 Şubesi

YIL SONU DEĞERLENDİRMEMİZ

AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN TARAFIZ

Amasya Eğitim Bir-Sen şube başkanı Kerem CAMCI 2016-2017 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı:

2016-2017 eğitim-öğretim yılı, yaklaşık 17 milyon 300 bin öğrencimizin emeklerinin karşılığını görecekleri karne heyecanıyla sona erdi. Böylece öğrencilerimiz için dinlenme, öğretmenlerimiz için yenilenme, yöneticilerimiz için ise sorunların tespiti ve çözümü için bir planlama dönemine giriyoruz. Fedakârca çalışmalarından dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

 

Amasya Eğitim Bir-Sen şubesi olarak sadece kendi üyelerimizin değil Amasya’mızın eğitim öğretimde daha yukarı çıkması için elinden gelen her şeyi yapan tüm öğretmen arkadaşlarımızın ve eğitim camiamızın her zaman olduğu gibi bu sene de yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Yaptığımız her işte sadece üyelerimize değil tüm eğitim çalışanlarına hak aramayı şuur bilerek AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN taraf olduk.

Eğitim sistemimizin daha yukarılara çıkması için var olan sıkıntıları belirlemeye yönelik yaptığımız “Çalışanlara yönelik anket”imiz büyük yankı uyandırdı. Çalışanlarımıza yönelik sorunları belirleyen bu çalışmalarla görmediğimiz pek çok eksikliği de görme imkanına kavuştuk.

Ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz faciasında Ülkemize karşı alçakça planlanan darbe teşebbüsüne “Esas darbeyi millet yapar” diyen genel başkanımız Ali YALÇIN’ın önderliğinde meydanlara inerek dik duruşumuzu burada da gösterdik.

İlimize getirdiğimiz Turgay GÜLER ve Mehmet ÇELİK hocalarımızla 15 TEMMUZ gerçeklerini izleyenlerle paylaştırdık.

“15 Temmuzun nöbetçisi 16 Nisanın Evetçisiyiz” diyerek yeni Türkiye’nin inşasına bir katkı da biz sunduk.

Öğrencilerimize sadece akademik değil değerler eğitimi de  verilmelidir düşüncesiyle geçen sene de yaptığımız “Peygamber efendimizi anlatan Ortaokullar arası şiir yarışması”nı düzenledik. Merkez ilçemizden 19 okulun katıldığı yarışma ile izleyenlere güzel bir seyir yaşattık.

Sayı sendikacılığı anlayışını yıkarak gerçek bir STK olma yolunda yaptığımız sosyal faaliyetlere bir de voleybol müsabakalarımız ekledik. Sadece kendi üyelerimize yönelik değil bütün Milli Eğitim Çalışanlarını  davet ettiğimiz voleybol müsabakalarımız herkesçe büyük beğeni topladı.

“Gitmediğimiz yer kalmayacak ” anlayışıyla tüm okullarımıza ulaşarak okul personellerimizin tamamıyla görüşüp yaptığımız tatlı ikramlarımızla   herkesi dinleme imkanı oluşturduk.

  Bize desteklerini esirgemeyerek daha da güçlenmemizi sağlayan herkese teşekkürlerimizle…