Aksaray 1 Şubesi

EĞİTİMDEN BİR KARE AMASYA YARIŞMAMIZ

 

 

        Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen)

                                Amasya Şubesi

       “Eğitimde Bir Kare Amasya” Fotoğraf  Yarışması

                                                                           Şartname

 

Yarışmanın Adı: “Eğitimde Bir Kare Amasya”

 

Yarışmanın Organizasyonu:

“Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Amasya Şubesi ‘Eğitimde Bir Kare Amasya’ Fotoğraf Yarışması”, Eğitim-Bir-Sen Amasya Şubesi tarafından düzenlenmektedir ve yürütücülüğü de Eğitim-Bir-Sen  Amasya Şubesi tarafından gerçekleştirilecektir.

 

Konu ve Amaç:

Yarışma, eğitimin/eğitim olgusunun bireysel ve toplumsal önemini fotoğraf sanatının etkileyici dilinden faydalanarak anlatmayı konu edinmektedir.

 

Yarışmayla eğitimin bireysel ve toplumsal önemini anlatacak hikâyeleri fotoğraf sanatının etkileyici gücüyle buluşturmak, bu konudaki toplumsal bakışı sanatla buluşturmak amaçlanmaktadır.

 

Kategori ve Bölümler:

“Eğitim-Bir-Sen Amasya Şubesi ‘Eğitimde Bir Kare Amasya’ Fotoğraf Yarışması”; Ortaöğretim öğrencileri ve eğitim çalışanlarına yönelik olmak üzere 2 kategoride yapılacaktır.

 

Genel Katılım Koşulları:

  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Yarışma; amatör veya profesyonel, fotoğrafa meraklı Amasya’da okuyan tüm ortaöğretim öğrencileri ve Amasya’ da görev yapan tüm eğitim çalışanları katılabilecektir. Jüri ve Düzenleme Kurulu üyeleri ile birinci dereceden yakınları (akrabaları) yarışmaya katılamazlar.
  • Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 2 (iki) adet  eserle katılabilir. Dereceye giren yarışmacıların diğer eserleri, mansiyon, özel ödül ya da sergilemeye değer eserler arasına da seçilebilir.
  • Daha önce ya da bu yarışmayla eş zamanlı yapılan bir yarışmada ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı ve/veya bir kısmının kroplanmasıyla oluşturulan fotoğraflar ile renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş fotoğraflar yarışmaya katılamaz. Fotoğrafın, sergilenmiş ve fotoğraf yarışması organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez. Anılan fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahalelere müsaade edilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
  • Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj),  yarışmaya kabul edilmez.
  • Fotoğraf çekimi için insanlı veya drone vb insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin tüm izin ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

 

  • Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
  • Katılımcı, yarışmaya katıldığı fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu, tüm izinlerinin alındığını ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içinde çekildiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.
  • Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan kişi hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Kural ihlali yapan kişilerin     ödül      ve/veya sergilemesi iptal edilir; ödül yeri boş bırakılır; ödül, unvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.
  • Düzenleme Kurulu, ödül ve sergileme kazanan ve satın alma uygulanan fotoğrafların üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
  • Yarışma sonunda ödül ve sergileme kazanan eserler albüm kitap haline getirilecektir. Bu albümden tüm ödül ve sergileme kazanan katılımcılara, birer adet gönderilecektir.

 

 

Telif (Kullanım) Hakları:

  • Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar Eğitim-Bir-Sen’in arşivlerinde kalacaktır. Yarışmacılar, fotoğraflarından doğan telif haklarını Eğitim-Bir-Sen’e devretmeyi kabul ve taahhüt ederler. Anılan fotoğraflar, yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren hiçbir yer ve muhteva sınırı olmadan Eğitim-Bir-Sen’in tanıtımlarında ve yayınlarında münhasıran ve bedelsiz olarak kullanılabileceği gibi yarışma sonuçlarının duyurusu için internet, görsel ve yazılı basın organlarında eser sahibinin ismiyle birlikte kullanılabilir (Fotoğraflarla kolaj vb grafiksel çalışmalarda isim kullanılamamaktadır); kurumumuz tarafından kitap olarak basılabilir. Bu süre içinde eserlerin kullanım hakkı eser sahibine de ait olacaktır. Katılımcı bu şartlarla ilgili olarak kurumumuz ve sponsor firmalardan ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kabul etmektedir.
  • Eğitim-Bir-Sen; fotoğrafların başka amaçlar için kullanılmasına, hiçbir koşul altında, izin vermez.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

 

Eserlerin Gönderilmesi

 

Eserler dvd içerisinde (2 adet ) Eğitim-Bir-Sen Amasya Şubesine elden teslim edilecektir.

 

Yarışma Takvimi:

Yarışmaya Son Katılım Tarihi     : 22.12.2017, saat 17.00 (TSI)

Seçici Kurul Toplanma Tarihi       : 29.12.2017

Sonuç Bildirim Tarihi                   : 02.01.2018

Ödül Töreni ve Sergi Tarihi         : Daha sonra duyurulacaktır.

 

 

 

 

                                    Ödül-Sergilemeler

                                 Öğrenci Kategorisi                     Eğitim Çalışanları Kategorisi                                                                             

Birincilik                                      750 TL                                                                 1000 TL

İkincilik                                       500 TL                                                                  750 TL

Üçüncülük                                  250 TL                                                                 500 TL

Mansiyon                                   100 TL                                                                 250 TL

Özel Ödül                                  100 TL                                                                  250 TL