Aksaray 1 Şubesi

HAK ADALET EMEK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi İl Divan Toplantısı Genel Başkan Ali Yalçın’ın katılımlarıyla Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Amasya Şube Bakanı Kerem Camcı, Eğitim Bir Sen olarak tabi ki özlük mali ve sosyal haklar noktasında haklarımızı savunacağız ama ideallerimizi savunma ve yaşatma konusunda ödün vermeden kararlılığımızı her fırsatta ifade edeceğiz.” dedi.

Camcı konuşmasına şöyle devam etti. “Kıymetli arkadaşlar bir medeniyet davası olarak kurulan ve yeni ufuklardan yeni umutlara sloganı ile bugünlere getirdiğimiz Eğitim Bir Sen Hak ve adalet, emek ve ekmek, özgür millet ve adil devlet için mücadele eden bir kuruluştur. Eğitim-Bir-Sen olarak gündelik hesaplarla hareket eden bir kuruluş değiliz ve olmayacağız.” dedi.

Kıymetli arkadaşlar Amasya Eğitim Bir Sen Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz iş yeri temsilciler toplantısı ve il divan toplantımıza hoş geldiniz diyor katılımlarınız için teşekkür ediyor hepinize kalbi muhabbetlerimi sunuyorum diyen Camcı; “Yeni bir eğitim öğretim yılına başladık. Eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyor 2019-2020 eğitim öğretim yılımızda tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Eğitim Bir Sen olarak amaçlarımızdan biride eğitim çalışanları, öğretmeniyle yöneticisiyle memur şef ve yardımcı hizmetler çalışanlarıyla beraber önemli hissettirmek ve değerli kılmaktır. Yeni eğitim öğretim yılımızla birlikte karşılaşacağımız sorunları takip ediyoruz özellikle okulların temizlik işlerinin düzenli yürümesi için; İŞKUR çalışan personelinin eğitim öğretim başlangıcıyla beraber yapılması konusu hep gündemimizde olacaktır.

Eğitim bizim için özellikle gelecek noktasında tarihimizi kültürümüzü değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarma konusunda önemlidir. Bugün burada böylesine bir güzide toplulukla hafta sonundan feragat ederek bir araya geldik.Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Güzide topluluk diyorum çünkü ben şuna inanıyorum, bu topluluk irade ortaya koyduğu zaman yapamayacağı gerçekleştiremeyeceği hiç şey olmaz. Yeter ki birliktelik, samimiyet ve kararlılık olsun.

Önümüzdeki süreçte sizlerden üye yapma ve hassasiyetlerimizi sahiplenme konusunda destek olmanızı istiyoruz. Özellikle genel merkezimize sosyal medya noktasında destek istiyoruz. Aynı şekilde ilçe teşkilatlarımızda yerelde bu çalışmalarını yapacak ve devam edecektir.

Sizlerle beraber her dönem gerçekleştirmiş olduğumuz sosyal kültürel faaliyetlerimize yine beraberce devam edeceğiz ve sizlerden katılım bekliyoruz. Tabiî ki işimizi göreceğiz özlük mali ve sosyal haklar noktasında arkadaşlarımıza yardım olacağız destek olacağız ama ideallerimizi savunma ve yaşatma konusunda ödün vermeden kararlılığımızı her fırsatta ifade edeceğiz

Bildiğiniz gibi toplu sözleşme süreci mutabakatsızlıkla tamamlandı tanıtım videosunda da sürecin özetini izledik ama  şunu ifade edeyim ki; Eğitim Bir Sen sendika olarak yapması gerekenleri tam manası ile yapmıştır. Eğitim çalışanlarının sorunlarının tespit edilip raporlaştırılması ve bu raporların ilgili yerlere iletilmesi toplu sözleşme masasına taşınmasına kadar istişare ile bir süreci yürüttü ve toplu sözleşme masasında bunları kazanıma dönüştürmek için yoğun çaba sarfettik.

Ancak 2 yıllık dönem için yüzde 14 bir zaman imza atacak değildik ve atılmadı da. Bu da memurun çalışanın hakkının izzetinin onurunun korunması demektir. Yine vergi dilimleriyle ilgili düzenlemenin 3600 ek göstergenin takipçisi olacağız. Kıymetli arkadaşlar bizler bugünlere Kudüs yürüyüşleriyle 28 şubatlarda başörtüsü için el ele yürüyüşleriyle geldik ve değerlerimizi bugünlere taşıdık.

Bugün eğitim politikalarının da etkisiyle sanki amaçsız bir nesil yetişme gibi bir durumla karşı karşıyayız ve tam da itirazım buna ve benzeri uygulamalaradır. Bizler inanışımızdan gelen tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıp gençliği o doğrultuda yetişmesine hizmet etmeliyiz

Bir gün Bağdat'a Abbasiler zamanında vezir gelir ve halifeye seslenir. Halife Mutesım de tam o an elini içeceğine bardağa uzatmıştı ki; veziri heyecanla huzuruna gelip ;"Ey müminlerin emiri! Bizans bir bölgeyi işgal etti ve bir Müslüman kadını esir alıp yerde sürüklediler. Kadın yerde sürüklenirken" sen neredesin? " der" dedi. Halife bardağı bırakır ve hemen orduyu hazırlar Bizans üzerine Bizans ordusu ve valisini öldürdükten sonra halife kadını yanına çağırdı.
"Ey kadın bizden razı mısın, imdadına yetiştik mi" diye sordu. Kadın razı olduğunu söyleyince vezirine dönerek "Getir bakalım soğuk şerbeti şimdi bize helal oldu." dedi.

Bu hikâyeyi şunun için anlattım. Geçen gün 50 yaşında Filistinli bir kadın dünyanın gözünün önünde İsrail askerleri tarafından sürüklenerek, kurşunlanarak ölüme terk edildi. Herkes sustu, dünya sustu, Müslümanlar sustu.

Ayrıca bizler bu ülkenin birliği beraberliği bütünlüğü için hdp önünde nöbet tutan annelerin yanındayız. Her fırsatta böcek çiçek kuş diyerek ortalığa dökülenlere inat desteğimiz onlarladır.

Bizler bu hedef doğrultusunda yol yürüyen yolcularız, bu yolculuk bir süreçtir uzun bir yolculuktur. önemli olan bu yolda yürüyenler olarak kayda geçmektir. Bizi bu yola bağlayan değerlerimiz, ufkumuz ve ideallerimizdir. 

Daha sonra söz alan Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; “Memur-Sen olarak, yetersiz olduğu için imza atmayıp hakem kuruluna taşıdığımız Kamu İşveren Heyeti’nin iki yıl için toplamda yüzde 14 zammı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır” dedi.

Kamu görevlileri olarak, yeni bir süreci geride bıraktıklarını ve 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin mutabakatsızlıkla sonuçlandığını hatırlatan Yalçın, “2020-2021 için 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 2 milyon 100 bin memur emeklisi olmak üzere 5,5 milyona yakın insanın, 20 milyonu bulan kitlenin, toplumun dörtte birini oluşturan nüfusun millî gelirden alacağı payı belirlemek için yoğun bir trafik, gayret ve mücadele süreciydi. Mutabakatsızlıkla sonuçlandı. Kamu İşveren Heyeti’nin iki yıl için bize öngördüğü yüzde 14’lük zam oranını kabul etmemiz mümkün değildi. Buna tepki verdik. Rakam yükseltilmeyince ve kamu işveren süreci bu şekilde sonuçlandırınca da Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na konuyu taşıdık ve kurulun bu konuda hakemlik yapmasını istedik. Üzülerek ifade edelim ki Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun ismi de artık değişmelidir. ‘Kamu İşvereni Hakem Kurulu’ şeklinde bir tablo ortaya çıktı. Yüzde 14’lük zammı onaylayan, yeterli gören bir çerçeve üretildi. Zam oranı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.

“Millete borçlu, devletten alacaklıyız” diyen Yalçın, “Millî gelirden bizim alacağımız pay, iki yıl için yüzde 14 olamaz. Enflasyon rakamlarının ortada olduğu, piyasanın kendini çok net olarak hissettirdiği zamlarla ve kamu görevlisinin belinin büküldüğü bir zeminde bizim yüzde 14 gibi bir zammı kabul etmemiz beklenmemelidir. Onun için de ‘bu sendikacılığın, emek mücadelesinin haysiyetine ve emekçinin onuruna yakışmaz’ diyerek tepkimizi ortaya koyduk. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya, milletimize hizmet etmeye, kamu görevlilerinin sorunlarının çözümünü sağlamak için ter akıtmaya, doğruları söylemeye, yanlışa işaret etmeye, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, mağduriyetlerin giderilmesini sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, üyelere nezih bir buluşma ortamı kazandırdıkları için Şube Başkanı Kerem Camcı ve yönetiminin şahsında tüm teşkilata teşekkür etti.