Aksaray 1 Şubesi

ÖĞRETMENLER EĞİTİM BİR SEN'İN YEMEĞİNDE BULUŞTU

Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi tarafından Öğretmenler Günü ve Teşkilat buluşması programı düzenlendi. Programda konuşan Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi Başkanı Kerem Camcı; “Türkiye’nin en büyük sendikası olarak, bugünlere gelmemizde emeği katkısı olan herkese, tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.


Yoğun katılımla gerçekleşen programa Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Elmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan, Amasya Memur Sen Başkanı Recep Eliaçık, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim Yöneticileri ve Eğitim Bir Sen üyeleri katıldılar.


Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi Başkanı Kerem Camcı konuşmasına şöyle devam etti.


Sayın Rektörüm, İl Genel Meclis Başkanım, çok kıymetli genel başkan yardımcım Milli Eğitim Müdürüm, il müdürlerim Memur-Sen Başkanım çok kıymetli eğitim yöneticisi arkadaşlarım Eğitim Bir Sen’imizin il ve ilçe yöneticileri saygı değer üyelerimiz vefakâr cefakâr çok kıymetli öğretmen arkadaşlarım, Düzenlemiş olduğumuz Eğitim Bir Sen Amasya Buluşması programımıza hoş geldiniz şeref verdiniz diyor hepinize kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.
Bu milletin ve eğitim çalışanlarının, üyelerimizin ve ülkemizin hak ve menfaatlerini önceleyen Eğitim Bir Sen,  82 milyonun kardeşliğini birliği beraberliğini ve insanlığın huzurunu önemseyen bir sendikadır.
Temelinde insan ve insana saygı olan emek ve özgürlük mücadelemiz sosyal ve sivil haklar konusundaki mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Bu mücadele ile eğitim çalışanlarına ve ülkemize ait birçok kazanıma imza attık. 
Toplu sözleşme sürecinde mutabakat sağlanamamış olması bizim taleplerimizi daha ısrarlı bir şekilde gündeme taşımamızı sağlayacaktır. Biz gelir dağılımından bize düşen hakkımızı istiyoruz. Biz büyüyen Türkiye’den bize düşen payımızı istiyoruz.


Eğitim ödeneğinin ve 3600 ek göstergenin tüm çalışanlara verilmesi, vergi dilimi düzenlemesi ve vergi diliminin %15 sabitlenmesini istiyoruz. Sabitlensin ki kim ne kadar maaş alıyor belli olsun.
Eğitimciye şiddete karşı mutlaka bir yasal düzenleme yapılsın istiyoruz.
Kıymetli misafirler Eğitim Bir Sen her dönemde her türlü vesayet arayışlarının karşısında olmuştur. Bu vesayet gerek içerdeki hainlerin ve gerekse Avrupa birliği vesayeti gerekse Amerika vesayeti olsun tüm vesayetlere karşı Eğitim-Bir-Sen’in, omurgalı ve dik duruşu devam edecektir.


Milli birlik ve kardeşlik için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz çalışmalara ve projelere koşulsuz olarak destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Zira güçlü bir Türkiye’nin, sadece bizim için değil dünyadaki tüm mazlumların ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.


Türkiye, Barış Pınarı Harekâtıyla ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için yerinde bir hamle yapmıştır. Türkiye’nin bölge üzerinde etkinliğini gücünü artırması birilerini rahatsız etmiş durumdadır. On bin kilometre öteden gelerek sözde kendi güvenliği için bölgeleri ateşe verenlerin ve ona karşı sessiz kalanların, Türkiye’ye karşı, gerek içerideki ihanet şebekelerinin gerekse dışarıdaki emperyalizmin aparatı konumundaki yapıların söylemlerinin hiçbir kıymeti ve önemi yoktur. Yine bölgemizi hedef alan İsrail’in Filistinlilere karşı yaptığı ve daha yeni 34 şehit 55 yaralı olan saldırıları kınıyoruz. ABD’nin Siyonizm’in tetikçiliğini yaparcasına İsrail’in işgal ettiği toprakları meşru görmesini manidar buluyoruz.


Her toplumsal olayda gündemi büyük Türkiye hedefine doğrultusunda yorumladık ve yönlendirdik. Bu vesile ile Toplumsal bünyemize uygun olmayan milli benliğimize kültürümüze uygun olmayan etkinlik ve programların karşısındayız.


Kıymetli misafirler “bir eğitim sistemi ancak öğretmenleri kadar iyidir” “öğretmene verilen değer her şeye değer”. Öğretmenlik mesleğine gönül vermiş, bu mesleğe kendisini adamış siz değerli öğretmen arkadaşlarım içi doldurulamayan konuşmalarla geçiştirilen öğretmenler günü yerine, eğitim çalışanlarının sorunlarının konuşulduğu öğretmenin emeğinin yüceldiği, hak ettiği saygının kendisine verildiği sevgiyle kutlanan öğretmenler günü hayal ediyoruz.
Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, öğretmende öyle can verir topluma. Biz öğretmeniz. Başka yüreklerde atar yüreğimiz bizim. Alfabesi şiir masalı sevgiye bürünür mesleğimizin. Sevgidir bizim gücümüz fedakârlık ve saygımızdır hayatımızın özü.


Bu özel ve anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin emekleri karşısında saygıyla eğiliyor hayata veda edenlere rahmet emekli olanlara sağlık sıhhat ve çalışan tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor hepinize saygılar sunuyorum.


Öğretmenler Günü ve Teşkilat buluşması programı ardından Eğitim Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı tarafından Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’e ziyareti anısına hediye takdim edilerek program sona erdi.