Aksaray 1 Şubesi

BİLGE NESİL YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi toplantısı açılışında konuşan Eğitim Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, tarihi ve kültürel mirasımızı sahiplenecek bilge nesil yetiştirmek için çalışıyoruz dedi.

Eğitim-Bir-Sen, Genç Memur-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin ilk toplantısı Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi tarafından okul müdürleri ve proje kapsamında yer alan koordinatör öğretmenler eşliğinde yapıldı.

Okul Müdürlerine ve koordinatör öğretmenlere proje hakkında bilgi verilen toplantıda Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen projenin gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve sendikal teşkilatlanmanın imkânlarından istifade ederek daha fazla gence ulaşmak olduğu vurgulandı.

Eğitim Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı toplantıda şunları söyledi:

“İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi önümüzdeki haftalardan itibaren lise öğrencilerine yönelik kitap okuma alışkanlığının kazandırmak amacı ile Amasya’da bulunan okullarımızda gönüllü koordinatör öğretmenler ve yüzlerce öğrencinin katılımıyla başlayacak.

Bizler adanmış insanlar olarak tarihselliğinden hareketle tefekkür ederek; çağın materyalist dayatmasına karşın; mananın ve maneviyatın esas alındığı muasır bir gelecek tahayyülü ile hareket etmeliyiz. Eminim bu çalışma genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma vesile olacak ve medeniyetimizin ihyasında ve inşasında yer alacak öncü nesillerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Projemizin üç temel ögesi vardır. Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır diyen Camcı: Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazacaktır. Öğrencinin düşünce dünyasının geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir.

Bu projede 20 öğretmen ve 600 öğrenci Cengiz Aytmatov - Gün Olur Asra Bedel, Rasim Özdenören - Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler ve Muhammed Emin Yıldırım - Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed kitaplarıyla buluşarak okumalarını sağlayıp bunun üzerinden de kompozisyon yarışması yapılacaktır. Yarışma sonunda toplamda 15 öğrenciye 3300 TL. ödül dağıtılacaktır.

Camcı sözlerini şöyle tamamladı; Bu projede görev alan başta yönetim kurulu üyelerimize, okul müdürlerine, koordinatör öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.