Aksaray 1 Şubesi

EĞİTİM BİR SENDEN İŞYERİ TEMSİLİCİLER EĞİTİMİ

Eğitim bir sen Amasya Şubesi tarafından işyeri temsilcilerine 23 Şubat 2019 Cumartesi günü Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda daha önce formatör eğitimi alan Taşova Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Gültekin ve Mehmet Varinli İlkokulu Öğretmeni Mustafa Sözkesen tarafından teşkilat eğitim verildi.

Programın açılışında bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı; “Meb’deki değişim dalgasıyla beraber bir başarısızlık türküsü ve faturasını da okul yöneticilerine ve öğretmenlere yıkma gibi bir anlayış var ki çok yanlış bir anlayış olan bu anlayışı kınıyorum dedi.”

Camcı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Kıymetli arkadaşlar bir medeniyet davası olarak kurulan Eğitim Bir Sen 6. Olağan Kongresini tamamlamış olup; Genel Başkanımız Ali Yalçın ve yönetim kurulumuz güven tazeleyerek  “Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara” sloganıyla yeni döneme girdiğimiz bu günlerde Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi İşyeri temsilcileri eğitimi ve toplantısı için bir hafta sonumuzdan feragat ederek bir araya geldik. Programımızın hayırlı olmasını diliyor hoş geldiniz diyor hepinize kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.

Daha nitelikli sendikacılığın icra edilmesi ve sendikal bilincin artırılması adına yapılan bu toplantıların teşkilat için çok önemli olduğunun farkındayız. Sendikamızın eğitim, örgütlenme ve mücadeleye bakış açısı, iş yerinde ne kadar hayat bulabilirse, iş yeri temsilcileri tarafından ne kadar uygulanabilirse, hedefimize ulaşmak varmak o kadar kolay olur. İş yeri temsilcileri olarak sizler bizim için değerli ve önemlisiniz diyen Kerem Camcı; Hiç şüphesiz insanlar bir amaç ve idealleri için yaşarlar. Eğitim bir sen kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan'ı “Ölüm bir tohumsa kefen zarında, Gün olur fışkırır bir orman olur” düşünce ile kurulmuş olan Eğitim Bir-Sen kuruluşundan bugüne, belli mesafe alana kadar da “Tohum saç bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın” şiirleriyle ve sözleriyle hedefi ve kararlı belirlemiş ve bugünlere kadar gelmiş olan Eğitim Bir Sen’in bugün adeta bir tohumdan fışkırırcasına bir orman gibi büyüdüğü geliştiği günleri yaşamaktayız.

Eğitim çalışanlarının özlük sosyal ve mali haklar başta olmak üzere eğitimi ve gündemi eğitim çalışanları hak ve menfaatleri yönünde değerlendirerek genel merkez nezdinde ve yerelde birçok çalışmayı beraber gerçekleştirdik. Bu vesi ile sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar uyguladığı politikalarla ve son Meb’deki değişim dalgasıyla beraber bir başarısızlık türküsü ve faturasını da okul yöneticilerine ve öğretmenlere yıkma gibi bir anlayış var ki çok yanlış bir anlayış olan bu anlayışı kınıyorum diyen Kerem Camcı;  Oysaki Milli Eğitim Bakanlığı içinde en çalışkan birim yöneticileriyle birlikte okullarımızdaki öğretmenlerimizdir.

Kıymetli arkadaşlar bizim düşüncemizi şekillendiren Mescidi Aksa ve Kudüs özlemidir. Mazlumlara sahip çıkma anlayışıdır, yetimlerin hamiliğini yapma düşüncesidir diyen Camcı; Bugün Suriye'de 2300 çocuk, 1130 kadın ABD tarafından katlediyor ve hayatlarını kaybediyor. Mısırda 9 tane genç sadece ihvan üyesi ve Müslüman oldukları için idam ediliyor. Zulümlerle dolu bu dünyanın bizim adaletimize, adalet düşüncemize ihtiyacının var olduğunu biliyoruz ve düşünüyoruz.

Bizler bu hedef doğrultusunda yol yürüyen yolcularız. Bu yolculuk uzun ve meşakkatli bir yoldur. Önemli olan bu yolda yürüyenler olarak kayda geçmektir. Bizi bu yola bağlayan; değerlerimiz, ufkumuz ve ideallerimizdir.  Bugün bizler olacağız yarın başkaları ama bu yolculuk devam edecektir.

Motif kart uygulaması, Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya konferansı, Liseler arası Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma çalışması, Ortaokullar arası şiir okuma yarışması ve Eğitim Bir Sen üyelerine kahve fincan takımı hediyesi gibi çalışmalarından bahseden Kerem Camcı; Sözlerimi Mehmet Akif İnan'ı şiirinden bir bölümle sonlandırmak istiyorum dedi.

Maddemsin mânamsın varım yoğumsun
Ufkumsun yakınım uzağım sensin           

Seninle olmaktır ahdım yeminim
Ordum emirim ve otağım sensin                                                                                                                            

Sen Eğitim Bir Sen’sin

Bu duygu ve düşüncelerle programımızın hayırlar getirmesini diliyor katılımlarınız için teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum dedi.

Konuşmanın ardından yoğun katılım olan programa sunumlarla birlikte devam edildi ve program son buldu.