Aksaray 1 Şubesi

AMACIMIZ BİLGE NESİL YETİŞTİRMEK

Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi tarafından ortaokullar arası “Peygamber Efendimizi Anlatan Şiir Okuma Yarışması” ve liseler arası düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül töreni Amasya Saraydüzü Kışla Binası Konferans salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Programa Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA, İl Genel Meclis Başkanı Zeki ERASLAN, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, Amasya Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Özkan KAYA, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Amasya Memur-Sen Başkanı Recep ELİAÇIK, İl Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Okul Müdürleri ve pek çok izleyen katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem CAMCI şunları söyledi:

“Çok kıymetli Genel Başkan Yardımcım, İl Genel Meclis Başkanım, Milli Eğitim Müdürüm, İl Müdürlerim, Memur Sen Başkanım, Siyasi Partilerimizin ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerimiz ve eğitim yöneticisi arkadaşlarım “Bir Bilenle Bilge Nesil” ve Peygamber Efendimizi Anlatan Şiir Okuma Yarışmasına, çalışmalarıyla katkı sunan çok değerli okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve kıymetli misafirler; Eğitim Bir-Sen olarak düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz diyor teşrifleriniz için teşekkür ediyor hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak yetki sürecini atlatmış olup yeniden yetkili sendika olarak yolumuza devam ederken, eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve savunması noktasında ki çalışmalarımızla birlikte sosyal kültürel faaliyetlerimize de devam etmekteyiz diyen Camcı: Bugünde böyle bir faaliyetle “Peygamber Efendimizi Anlatan Şiir Okuma Yarışması” ve “Bir Bilenle Bilge Nesil” ödül töreniyle sizlerle birlikteyiz.

Bilgi duruştur; sizi bütün olup bitenlere karşı sımsıkı ayakta tutar. Bilmek ve bildiğini paylaşmak, toplumları ve insanlığı dönüştürmektir. Bildiğiniz zaman tarihin her döneminde okuyan düşünen ve üreten toplumların geleceğe yön verirsiniz. Bu sebeple öğrencilerimizi bilge kişilerle ve kitapları ile buluşturarak bilge nesiller oluşturmayı hedefledik.

Ramazan Kaya'nın Kimlik İnşası Kitabı, Yavuz Bahadıroğlu’nun Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı Kitabı ve Mehmed Niyazi'nin Çanakkale Mahşeri Kitabını öğrencilerimizle buluşturarak okumalarını sağlayıp bunun üzerinden de kompozisyon yarışması yaptık.

Bugün burada Kimlik İnşası Kitabı İl Birincisi Ayşegül Celep’e 400 TL, İl İkincisi Rümeysa Aybüke Kurt’a 300 TL, İl Üçüncüsü Sefa Eskioğlu’na 200 TL, Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı Kitabı İl Birincisi Ömer Can Uluçay’a 400 TL, İl İkincisi Ümmühan Çetindağ’a 300 TL, İl Üçüncüsü Zeynep Sıla Dehne’ye 200 TL, Çanakkale Mahşeri Kitabı İl Birincisi B. Betül Özhan’a 400 TL, İl İkincisi Z.Nigar Baş’a 300 TL, İl Üçüncüsü A.Dursun Bozatlı’ya 200 TL ve Mansiyon Ödülü alan 6 öğrencimizde 100 TL olmak üzere toplamda dereceye giren 15 öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz.